Denne ret er den ultimative øl ret. For man kan bruge mange slags øl i denne ret, for at lave en god og unik Chili Con Carne. Naturligvis gør en mørk øl sig bedst, da den naturligvis passer bedst ind i rettens krydrede noter. Men en lysere pilsner, sågar en pale ale - ville også være et fornuftigt valg (man skal altid bruge en Skovlyst - Bøgebryg, eller en Newcastle - Brown Ale).
Her er vores opskrift til en god omgang Chili Con Carne:
Denne opskrift er en stor portion til ca. 4- 6 Personer
(ca. 1 - 1 ½ time)
800 gram hakket oksekød
2 store løg - hakket i tern
3 fed hvidløg - finthakket
3 dåser hakket tomat
1 lille dåse tomatpuré
1 dåse red kidney bønner
1 dåse øl - fx. Evil Twin NYC - Greenhouse Dunkel (en Munich Dunkel), eller Enegren - Nighthawk (en Black Lager). Eller en tilsvarende øl á ca. 44-50 cl.
1 frisk rød chili, finthakket og kerner fjernet (behold frøene hvis du vil have en stærkere chili con carne og brug evt. 2 chillier).
1 tsk spidskommen
1 tsk løgpulver (kan undlades)
1 tsk hvidløgspulver (kan undlades)
½ frisk kanelstang
25 gr. god mørk chokolade
salt og peber
Tilbedredning:
Svits løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt tomatpuré.
Kom til hakket kød i og brun det godt igennem. Tilsæt krydderier og derefter hakket tomater.
Hæld øllen i samt kanelstangen og lad retten stå og småsimre i en times tid. Gem en slurk til kokken.
Tilsæt bønner efter en time, samt chokolade og lad den simre yderligere 15-20 minutter.
Servér med frisk kogte ris, skiveskåret avocado, creme fraische og tortilla chips.