Chili Con Beermatch

Opslået af Kristian Hansen den

Denne ret er den ultimative øl ret. For man kan bruge mange slags øl i denne ret, for at lave en god og unik Chili Con Carne. Naturligvis gør en mørk øl sig bedst, da den naturligvis passer bedst ind i rettens krydrede noter. Men en lysere pilsner, sågar en pale ale - ville også være et fornuftigt valg (man skal altid bruge en Skovlyst - Bøgebryg, eller en Newcastle - Brown Ale).

Her er vores opskrift til en god omgang Chili Con Carne:

Denne opskrift er en stor portion til ca. 4- 6 Personer

(ca. 1 - 1 ½ time)

800 gram hakket oksekød

2 store løg - hakket i tern

3 fed hvidløg - finthakket

3 dåser hakket tomat

1 lille dåse tomatpuré

1 dåse red kidney bønner

1 dåse øl - fx. Evil Twin NYC - Greenhouse Dunkel (en Munich Dunkel), eller Enegren - Nighthawk (en Black Lager). Eller en tilsvarende øl á ca. 44-50 cl. 

1 frisk rød chili, finthakket og kerner fjernet (behold frøene hvis du vil have en stærkere chili con carne og brug evt. 2 chillier).

1 tsk spidskommen

1 tsk løgpulver (kan undlades)

1 tsk hvidløgspulver (kan undlades)

½ frisk kanelstang

25 gr. god mørk chokolade

salt og peber

 

Tilbedredning:

Svits løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt tomatpuré.

Kom til hakket kød i og brun det godt igennem. Tilsæt krydderier og derefter hakket tomater.

Hæld øllen i samt kanelstangen og lad retten stå og småsimre i en times tid. Gem en slurk til kokken.

Tilsæt bønner efter en time, samt chokolade og lad den simre yderligere 15-20 minutter.

Servér med frisk kogte ris, skiveskåret avocado, creme fraische og tortilla chips.


 

MitID Alderskontrol

Ny dansk lovgivning kræver MitID aldersverificering ved onlinekøb af alkohol og tobak.

Noget gik galt

Vilkår og betingelser

Accepter vores handelsbetingelser.