Denne amerikansk inspireret ret gør sig godt som supplement til fx. pulled pork, ribs eller anden barbecue. Den er også god til fx. buffet bordet og så kan den sagtens stå distancen alene, eller med en simpel grøn salat.
Øl Forslag: Overtone - Pink Cashmere (Pale Ale), eller Flying Couch - Dude (Pale Ale)
Mac & Cheese (2-4 personer):
500 g macaroni (eller anden pasta fx. penne)
50 g smør
3 spsk hvedemel
1 tsk engelsk senneps pulver
4 dl sødmælk
150 g revet cheddar
50 g revet parmesan
1 spsk yoghurt naturel
1 ½ dl. øl (pale ale)
50 g brødkrummer el. rasp
et par plask worcestershire sauce (kan undlades)
Start med at kog pastaen al dente, efter instruktionerne på pakke. Gerne med en god portion salt i vandet. Dryp pastaen af i et dørslag. Det er vigtigt at alt vand kommer af. Kom den kogte pasta over i et stort ildfast fad.
Smelt smørret ved medium varme, tilsæt mel og senneps pulver og pisk sammen til en stuvning.
Tilsæt mælk lidt efter lidt, indtil saucen tykner og bliver glat uden klumper.
Skru næsten helt ned for varmen og tilsæt først ost (gem lidt til gratinering) og dernæst øl og yoghurt. Du kan smage saucen med salt, peber, worcestershire sauce og andre krydderier så som muskatnød, eller cayenne peber hvis du gerne vil give saucen et spicy kick.
Hæld saucen over pastaen, top den med det resterende og brødkrummer, og bag den i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20 minutter.
Husk også at drikke pale ale til.
De to øl forslag er af samme øl type, men de kan noget forskelligt. Overtone øllen er mere en moderne pale ale, med de tropiske aner fra en New England IPA. Flying Couch's pale ale er har lidt mere bitterhed og er mindre fyldig og en smule mere tør. Det er naturligvis en smagssag.
Opskriften kommer fra forfatter Mark Dredge's bog: Cooking With Beer